Блог за домашни ремонти и проекти "Направи си сам"

Виновните за появата на този блог са моите приятели и моята приятелка, Шефът. Тя ме нави да направи блог, в който да споделяме нещата, които съм правил или планираме да правим заедно.

Често приятели ми се обаждат за съвет как да решат домашен проблем или домашен ремонт и дали имам време аз да се справя с него. Така с годините събрах не само много умения, но и много „архивен” материал (снимки, изчисления, планове), за малки и големи домашни ремонти.

Блогът е моят майсторки тефтер на нещата, които съм направил сам с ръцете си или съм проучвал в дълбочина за мои приятели. С една дума – тук събирам най-честите въпроси за домашни майсторски проблеми и домашни ремонти, които съм си задавал или са ми задавали. Освен това, споделям и актуалните въпроси, които ме вълнуват. От най-баналните – как да се отърва от гнездо на оси в двора до предстоящия важен проект в живота ми – построяването на къща за семейството. Всички теми в блога са свързани с това как да направя жилището си функционално, ефективно, удобно и с индивидуалността на моето семейство.

Целта на този блог обаче е не само просто да споделям моя опит, но и да ви провокирам да коментирате и да ми задавате въпроси, свързани с домашен ремонт. Всеки коментар или въпрос „Как да ремонтирам, измайсторя …” или „Как да избера между…” е добре дошъл. Две, а може и повече глави мислят по-добре от една. Както казах не съм майстор, но съм бил и в двете роли – на човек, който е ползвал услугите на майстори и човек, който проучва, планира и изпълнява сам проекти като майстор.

Надявам се всеки да открие отговора на своя въпрос тук, ако не пишете ми или коментирайте.