Неочаквани картонени мебели

Много ме впечатли този проект за нестандартни мебели. Освен всичко, той е на български дизайнер, чийто проекти са оценявани високо от гурута в мебелния дизайн.

Знаем шегичката, че българинът може да поправи всичко с тел, тиксо и свински опашки. Но тук изобретателност, творческа мисъл и опита с естествени материали карат дизайнера Петър Захариев направо да разработи сгъваеми мебели от картон TapeFlips.

Неочваквани картонени мебели

Основните материали за това начинание са картон и тиксо. Картонът изглежда, че е ламиниран, защото е водоустойчив. Тези картонени мебели малко ми напомнят за интериорното обзавеждане на яхти и самолети, където лекотата на обзавеждането е ключова. Свръзките между картонените плоскости се правят със скоч ленти, залепени шахматно – две на единия модул и една на другия, залепена на срещуположния. Ако все пак се съмнявате в издръжливостта на пантите от тиксо, винаги може да добавите още няколко лепенки, за да ги направите още по-здрави.

Картонените мебели имат няколко сериозни предимства пред традиционните. Те са изключително леки и в същото време здрави. Сгъват се лесно. Така може по всяко време направите място за предстоящия купон или просто да бъдат пренесени на ново място или в друга стая. Плюс това, може да трансформирате сгъваемите мебели, използвайки основни картонени модули от наличния комплект. От етажерка може да си направите маса и столове или от стола да направите шкафче. По-лесно от всякога може да направите картонените мебелите уникални, като изрисувате повърхността им, отпечатате желаната щампа или просто залепите стикери. Привържениците на здравословния начин на живот и околна страна, ще открият и още едно предимство – ТейпФлипс са изработени от екологично чисти и рециклирани материали. И не на последно място, след като този проект се превърне в търговски продукт, дизайнерът е замислил, мебелите ТейпФлипс да бъдат на достъпна цената.

Така че, ако и на вас ви харесват тези простички, но много функционални и оригинални мебели, споделете тази статия и проекта TapeFlips. Така проектът ще стане реалност по-бързо. Регистрирайте се на сайта и ще получите известие, когато мебелите вече са налични.