За мен и моите принципи накратко

Най-добрият подарък, който може да ми направите, е инструмент или машинка, с които да си майсторя най-различни неща от дребни мебели, през леки поправки по колата до изграждане на цели ел. инсталации на апартамент или къща. Но това ми е хоби. Моите приятели са виновни за този блог, защото много от тях ми се обаждат с дребни домашни дилеми от рода – можеш ли да ми изкараш контакта на терасата, до как да я усвоя към стаята или как да използвам това малко място в коридора, но без да се контузвам всеки път като минавам от там. Тогава, Шефът, моята приятелка, ме нави да направи блог, в който да споделяме нещата, които съм правил или планираме да правим заедно.

Освен да давам съвети и идеи, аз планирам как да се изпълни дадения проект и го изпълнявам в детайли, все едно го правя за себе си.

 

Опитът показва, че преди да подхванеш първото решение на някой домашен проблем, свързан с ремонт или поправка, трябва да провериш и други възможности. Най-малкото, за да се увериш, че то е най-подходящото, най-оптимално като разходи и дългосрочно ще реши проблема. Затова при ровенето за онези други НЕпърви решения, събрах много информация и тънкости как да направим удобни и функционални домовете си. Отделно, се взирам в детайлите. Не съм пристрастен към тях, но не обичам работи, свършени на две на три, за да се „закърпи” положението. Нещата трябва да се правят майсторски.

Имам две основни стихии, които освен хоби са и страст.

Първата е тоците и жиците с една дума електроинсталациите. Занимавал се от монтиране на лампи и контакти до окабеляване и изграждане на цели електроинсталации на къща. Като аз лично предпочитам, контактите да са на необходимите места, без да се налага използването на разклонители, ключовете на лампите са ти под ръка и най-важното не се виждат разклонителни кутии по стените или не висят кабели от телевизора или да не се влачат по пода.

Втората ми стихия са мебелите. Най-вече дребни мебели за такива кътчета в дома, в които стандартните мебели не пасват. След като знам какво ще съхраняват тези мебели, обожавам момента, в който проектирам и мисля, как да изглежда във функционален аспект бъдещата мебел – от материала, с който да се изпълни до механизмите, които ще я направят удобна за ползване.

Майсторски от нас,
Нико и Шефа